lauantai 8. maaliskuuta 2014

8.3. Kuulumisia

Pentulaatikossa alkaa käydä vilske ja vilinä. Nopeasti ipanat kehittyvät! Reippaasti painitaan ja vauhdilla vilistetään. Kiinteää ruokaa on syöty emän maidon lisukkeena viikon verran ja se kyllä maistuu! Kuppi tyhjenee nopeasti kun lauma sen kimppuun iskee :)
Pentulaatikko on vaihtunut tilavampaan aitaukseen, jossa on tilaa temmeltää. Iita-mamma hoitaa pentunsa edelleen tunteella, kuten tähänkin saakka. Jopa ipanoiden jäljet Iita vielä siivoaa, josta olen kovin kiitollinen tietenkin ;)

Alla muutama kuva ipanoista. Lisää löytyy galleriasta: http://repoketun.kuvat.fi/kuvat/Repoketun+kasvatit/O-pentue+(beussi)/


Ruoka maistuu!
 


 

Pari ipanaa on vielä omaa aktiivista kotia vailla.

Kotona omien laumassa Ritu aloitti juoksunsa. Kovin on neitiä tullut vielä pentuna pidettyä, mutta onhan tuota ikää jo 9kk, joten tottapa pentuaika lienee taaksejäänyttä elämää. Laumaelämää päätettiin helpottaa kastroimalla eilen parsonpojat, Eki ja Jallu. Heti helpompaa kun on vähemmän eristettäviä ja erillään lenkitettäviä juoksujen aikaan. Leikkaus meni hyvin ja potilaat ovat hyvävointisia. Nyt ei sitten laumassa ole enää kuin yksi leikkaamaton uros, Mosku.

Luolatouhuja on ollut vähän aikaisesta keväästä johtuen. Alkuviikosta Eki kävi haukkumassa talon alla mäyriä parin tunnin ajan, mutta haukkumiseksi se vain jäi kun kaukana olivat nurkan ainoalta reiältä eikä suostuneet Ekin käskytyksellä mihinkään siirtymäänkään. Sielläpä sitten ovat. Eilen tuli kutsu kettuhommiin kotikonnuille. Sirun noin kolmen tunnin töillä saatiinkin kapin kiusaama, puoliksi karvaton kettu pois kärsimästä. Ritu oli myös mukana hämmentämässä, mikä tiesikin sitten iltapuhteina kahden koiran vielä tavallista perusteellisempaa pesua :P

Eilen oli lume-kokeessa sijoituslikka Sisu (R.Kenraali-Kenkku). Aikainen kevät on ajanut supit jo liikekannalle ja niin kävi tässäkin kokeessa että mäyrä sattui vastapeluriksi. Koetulosta ei tullut kun Sisu kävi alussa turhan monta kertaa ulkona. Tämä ei kuitenkaan harmittanut, koska mäyrä Sisulle saaliiksi saatiin. Kun kaivuulupa tuli lähes parin tunnin jälkeen, pysyi Sisu kaivamisen ajan mäyrällä hyvin, eikä päästänyt sitä edes tulppaamaan laajassa maapesässä. Reilu kolme tuntia töitä ja iso mäyrä eräksi - Sisulle tähän mennessä toinen. Hyvät työt nuorelle koiralle!Muuallakin on parsonkasvatit aktiivisesti metsästelleet ja saalista saaneet. Pian alkaa olla luolajahtikausi takanapäin ja aika keskittyä muihin harrastuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti