sunnuntai 16. marraskuuta 2014

16.11. Kuulumisia

 
 
 
Repokettula alkaa vähitellen hiljentyä kun suurin osa pennuista on lähteneet uusiin koteihinsa. Onnea kovasti tulevalle taipaleelle kaikille! Tällä hetkellä kotona rellestää enää kolme Sisun ja Doggyn tyttöstä: Kotiin oman lauman jatkoksi jäävä Pikku-Hukka, eli Hupi, viikon päästä Haminaan kotiutuva Pikku-Piraija, sekä vielä omaa kotia vailla oleva Pikku-Jätti.

Pikku-Jätille siis vielä olisi hakusessa oma, harrastava koti. Jätti on vilkas, erittäin saalisviettinen ja taistelutahtoinen. Todella avoin ja sosiaalinen, iloinen pentu! Vauhtia piisaa ja moottoria pitäisi löytyä harrastamiseen mukavasti. Jätti vaikuttaisi olevan myös mukavan ohjaajapehmeä ja miellyttämishaluinen, joten näkisin kyllä potentiaalia ja koulutettavuutta hyvin moneen lajiin. Jätti on karvaltaan sileä ja jäänee pienikokoiseksi.Jahtikausi alkaa olla mukavassa vauhdissa. Kasvatit ovat saaneet saalista ja luolakokeissakin on käyty. Viime viikolla nuori herra Nalli (R.Nalli) teki lyhyen ytimekkäällä työskentelyllä ensimmäisessä kokeessaan tuloksen B-43. Perjantaina vuorostaan sijoituslikka Nelli (R.Myrsky) haukkui sinnikkäästi hyvän C-38 tuloksen.

Eilen Pikku-pentueen emä Sisu rentoutui mammalomastaan supijahdin merkeissä. Saaliiksi Sisulle, sekä N-pentueen isälle, Itävallan poika Kitalle iso supipari. Toisaalla Kitan poika Keke (R.Nitro) työsti myös supin saaliiksi.

  

Omakin luolajahtikausi päästiin lopulta aloittamaan kaksi viikkoa sitten vierailulla Paltamoon. Reissusta kotiin tuomisina Ekille saatu 14kg:n urosmäyrä.Myös muissa harrastuksissa kasvatit ovat aktiivisia olleet. Agilityrintamalla Hertta (R.Fireball) lunasti jo tuloksillaan paikkansa ensi vuoden arvokisoihin kotimaassa, sekä hienosti myös joukkuepaikan Suomea edustamaan ensi kevään World Agility Open-kisoihin Hollantiin! Tänään puolestaan Hertan poika Metka (R.Metka) nappasi toisen agility-luva:nsa ja luokkanousu siintää enää yhden tuloksen päässä.

Beussirintamalla on takana suorastaan varsin painajaismainen syksy. Keväisen O-pentueen osalla on riittänyt surua ja murhetta kun peräti puolet pentueesta sairastui olkanivelen OCD:en. Painajainen alkaa toivon mukaan olla nyt takana päin. Kaikki neljä on onnistuneesti operoitu, kivuttomia ja kunnossa jälleen. On tämä vaan ollut varsin opettavainen ja karu kokemus itsellenikin! Tämä pentue on omia kasvatteja jo 3.polvessa eikä aikaisemmin ole yhtään tapausta kasvateissa ollut. Nyt sitten puolet pentueesta! Eikä aivan lähisuvussa tiedossani myöskään sairaita ole. Mutta ei tässä muuta voi kuin pahoitella tapahtunutta, jättää jalostuksesta pois tämä pentue ja emä, sekä toivoa parasta että tällaista ei enää tarvitse kenenkään kokea!

Kaikesta huolimatta uusia beussi pentusuunnitelmia on alettu tekemään. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja pentueelle tuntuisi kiinnostusta olevan, on ensi keväälle mahdollisesti suunnitelmissa beussi-ipanoita. Kotisivuille tulossa tietoa suunnitelmista lähiaikoina.

Seuraavaksi katseet alkavat olla jo joulukuussa ja tulevissa jahtireissuissa Ruotsiin ja Etelä-Suomeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti