sunnuntai 30. marraskuuta 2014

30.11. Koekausi käynnistynyt

Eilinen päivä meni pitkästä aikaa ajokokeissa venakko Moskun kanssa. Puolangalla järjestettiin "Putin Pamaus"-koe, jossa venakot olivat etusijalla. Ajankohta tuntui sopivan omaan kalenteriin, joten ei muuta kuin sinne! Keli oli sellainen, ettei tulostavoitteita kyllä lähtiessä edes ollut. Omilla nurkilla ei ole karppakelistä johtuen päästy koiraa ajattamaan kolmeen viikkoon kuin yhtenä päivänä, eikä silloin kyllä ajo kulkenut. Puolangan maasto oli vaaramaisemassa ja lumikeliksi arvosteltiin. Lunta oli kyllä, mutta se oli jäistä ja kovakuorista. Työläs oli urakka Moskulle!

Maasto oli kuitenkin varsin jänisrikas ja molemmissa erissä haut olivat erittäin nopeat: 4min ja 2min. Ajo sen sijaan kulki melko takkuillen ja hitaasti kun koira joutui jälkiä tarkistelemaan kelistä johtuen tosissaan. Ja Moskun tiukkuudella meinasi äänen anto olla todella vähäistä. Jänistä nähdessämme koira oli jäljessä vain kolmisen minuuttia ja hiljaa. Sinnillä Mosku kuitenkin sai jänikset liikkeellä pidettyä - vaikkakin toiseen erään tuli pidempää hukkaa. Ajominuutteja kertyi 183. Niukasta haukusta johtuen ei ajotaito- ja haukkupisteillä juhlittu, joten tulos jäi harmittavan niukasti vajaaksi ykkösestä: Ajok2 73,63p. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen tuohonkin tulokseen tuossa kelissä, joka ei todellakaan ole Moskulle paras. Haastetta riitti ilmeisesti muillakin, koska Moskun sijoitus oli 2. 9 koiran kokeessa.

Kasvatit ovat myös ahkeroineet lut-kokeissa. Eilen Vihdin kokeessa debytoi nuori herra Keke (R.Nitro), jolle tulos C39p. Samassa kokeessa sijoitustyttö Nelli haukkui loistotuloksen B43p.
Aksakisoissa puolestaan viikko sitten Metka tekaisi viimeisen nollaratansa ja sai sertillä menolipun kakkosluokkaan. Onnea kovasti kaikille taustajoukkoineen!!

Viikko vielä aherrettava töissä ja sitten olisikin ohjelmassa viikon jahtiloma Ruotsissa. Sitä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti