sunnuntai 4. tammikuuta 2015

4.1 Jahtia, kokeita ja talvisia harrasteita

Siinähän se joulukuu vilahti, kuten vuosikin vaihtui. Kerrataanhan vähän loppuvuoden tapahtumia.

Joulukuussa vietettiin kasvatinomistajien, Anun ja Tiinan kanssa mukava jahtiviikko Ruotsin Delsbossa. Tämä oli meille nyt jo kolmas reissu ja aivan loistavan mukava sellainen jälleen kerran! Ihanaa oli tavata jälleen Ruotsin ystäviä ja viettää aikaa harrastuksista parhaan parissa <3
Puuhaa riitti joka päivälle ajo- ja luolakoirien parissa. Viiden päivän saalis oli kolme kettua ja kolme mäyrää. Omatkin koirat pääsivät hommiin mukaan mukavasti. Toivottavasti pian taas nähdään jahdin merkeissä vuorostaan Suomessa ja taas vuoden päästä Ruotsin kettuparatiisissa :)Joulua ei meillä montaa päivää juhlittu, vaan heti joulupäivänä suunnattiin jo auton keula kohti Tammisaarta. Siellä sitten metsästeltiin supikoiria urakalla kaksi ja puoli päivää. Mukana oli omien koirien lisäksi myös kasvatit Pastori ja Nelli, sekä jahti-isännän musta terri. Saalis oli ennätyksellinen - yhteensä 20 supikoiraa! Koirat toimi mukavasti ja riistaa riitti. Parissa pahassa kivikossa jäätiin hopealle mm. Ekin mäyrien kanssa, kun kaivaminen loppui isoon lohkareeseen. Mutta riitti kyllä koirille hommia! Mukava oli nähdä myös nuoren sijoitustyttö-Nellin kehittymistä. Hyvillä töillä sille saatiin kolme supia saaliiksi. Muuten saalisjako oli: Pastorille 3, Teron mustalle 2, Ekille 2 ja Sirulle 10. Siru on kyllä itselle tosi mieleinen koira ja aika luottopeli supijahdissa. Oikein alkaa harmittaa kun ikä sillä karttuu, keväällä mittarissa jo 9v.Kasvatit ja kimppakoirat ovat ahkeroineet jahdissa ja kokeissa. Tsekkipoika Busse yritti lume-koetta joulukuulla, mutta tällä kertaa jäi ilman tulosta, vaikka yritystä olikin. Uutta koetta vaan tekemään, uskon Bussen töillä tuloksenkin vielä tulevan. Joulukuun viimeisinä päivinä ensimmäisen Lume1-tuloksensa teki supisaaliilla Ansa (R.Murina) ja tammikuun alkupäivinä puolestaan Sisu (R.Kenraali-Kenkku) toisen tuloksensa hyvillä 2h 45 minuutin töillä supille tullen samalla käyttövalioksi! Onnea kovasti molemmille taustajoukkoineen!!Iloisia uutisia on kuulunut myös eri suunnilta, kun kasvateille on riistaa pesistä nosteltu. Erityisesti mieltä lämmittää nuorempien kasvattien työt M- ja N-pentueista. M-pentueesta neljälle viidestä ja N-pentueesta kaikille on tälle syksyä jo saalista saatu. Osalle useitakin. Hienoa kun koirat toimii ja pääsevät hommiin!

Vuoden vaihde vietettiin vuorostaan ajokoirahommissa täällä kotopuolessa. Eilen oli oikein tekemisen meininkiä "suurjahdissa", josta omalle Moskulle ja vieraidemme Suomalaiselle Hurmalle pupuja kaadettiin useampi. Mosku osallistui joulukuussa myös kahden viikon kokeeseen ajaen jälleen kakkostuloksen. Ensimmäinen erä meni hyvin, mutta toiseen loppui jo kunto syvässä lumessa. Sinnillä kuitenkin tulos. Nuori neiti Ritu on myös opetellut ajokoiran uraansa ilves- ja näätäjahdissa, sekä Tammisaaren supimailla. Ihan lupaavalta vaikuttaa :)

Parin viikon päästä suunnataan sitten seuraavaan jahtireissuun terrien kera. Sitä odotellessa!

Keväälle on myös pentusuunnitelmia alkanut pikkuhiljaa muodostua. Alkuvuodesta on suunnitelmissa astuttaa parsonkasvatti Nelli (R.Myrsky). Tämä tuleekin olemaan tämän ja mahdollisesti ensi vuodenkin ainoa parsonpentue meillä. Beussipentue on myös suunnitelmissa myöhemmälle keväälle jos kiinnostusta pentueeseen ilmaantuu riittävästi. Kotisivuille tulossa lähiaikoina tarkempaa tietoa pentusuunnitelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti