tiistai 20. tammikuuta 2015

20.1. Talvikuulumisia

Talven kuulumisia voisi päivittää oikeastaan edellisen kirjoituksen kanssa samalla otsikolla.
Viime yönä kotiuduttiin taas jahtireissulta "kesämaasta", Tammisaaresta. Siellä oli tosiaan lähes kesäkelit, kun taas kotona lunta on puolisen metriä ja pakkanenkin paukkuu parasta aikaa -31 asteen lukemissa. Melkoinen ero ja sen huomaa koirissakin! Sirun ilmeet näissä peräkkäisinä päivinä otetuissa kuvissa 700km:n välimatkalla kertoo kyllä kaiken :D

Kolme päivää jahtailtiin ja saaliiksi saatiin 15 supia ja mäyrä. Kuusi supia tuli jahtikavereiden mustille koirille ja loput parsoneille: kolme Sirulle, yksi Ekille, supi ja mäyrä Pastorille, sekä neljä supia sijoituslikka Nellille. Parissa paikassa jäätiin hopealle kun ei riistaan käsiksi päästy isosta kivikosta ja rakennuksen alta. Mutta koirat kyllä töitä tekivät.Erityisesti mieltä lämmitti Nellin kehitys toimivaksi jahtikoiraksi. Sille on tullut sopivasti kovuutta ja rohkeutta hallita riista haltuun. Tykkään todella paljon sen tyylistä! Paljon saman oloinen koira kuin emänsä Hertta ja meidän Siru. Ja ennen kaikkea Nellin olemus ja hermot miellyttää. Helppo koira, joka ei turhia hillu tai huutele. Mukava oli huomata kehitystä myös omissa nuorukaisissa, venakko Ritussa ja parson Hupissa. Hupi joutui jo narun jatkoksi luolilla, kun ei pinnalla tahdo enää pysyä ;)Muuallakin on kasvatit olleet jahdissa ahkerana ja saalista saatu. Viikonloppuna oli ensi kertaa supijahdissa Suomessa käymässä Sirun tytär Kettu (R.Kersantti-Karoliina). Eipä ollut "foxboltter" supia kovasti kumarrellut, vaan reippaasti saaliiksi työstänyt :). Eilen toisen lume-kokeensa teki Nellin sisko Ansa (R.Murina) tullen tuplakäyttövalioksi. Onnea kovasti Ansan taustajoukoille!! Toinen käyttövaliokasvatti jo tälle vuodelle. Ei huono!

Reilu viikko sitten käytiin Kajaanin tamminäyttelyssä, joista tulijaisena tulleita nenäpunkkeja nyt sitten taas laumalta hoidellaan. Siihen malliin jokainen koirista jo ryystää ja pärskii :(. Mutta oli sieltä onneksi muitakin tulijaisia. Parhaiten pärjäsi venakko Ritu, joka sai toisen sertinsä olle Rop. Parsoneissa Hippu oli Vsp-veteraani ja kasvateissa Rinolle Eri, Piitulle ja Ansalle Eh. Ansa virallisti samalla näyttelytuloksellaan Kva-tittelinsä. Beussikasvatteja oli edustamassa sijoitustyttö Lysti, jolle Eh.

Kotopuolessa lumi ja pakkanen alkavat haitata harrastusta myös ajokoirahommissa. Eikä Kikkakaan ole vetohommiin päässyt vähään aikaan. Keväisempiä kelejä odotellessa.

Kevät tuo tullessaan myös pentusuunnitelmat. Nellin viikonlopun riistatyöt ei jättäneet kylmäksi ja astutuspäätös varmistuu entisestään. Samalla varmistui sulhanen, kun Itävallan poika Kita todettiin perjantaina edelleen silmiltään ja polviltaan terveeksi. Lähiviikkoina olisi siis tarkoitus järjestää treffit Nellille ja Kitalle. Tarkempaa tietoa lähiaikoina kotisivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti