maanantai 24. elokuuta 2015

24.8. Pitkästä aikaa kuulumisia

 
 
 
 
Pitää edes yrittää välillä muistaa koneen ääreen istua muutenkin kuin tuonne some:n puolelle... ;)

Teenpä tiivistetyn katsauksen kesän kulusta muistini mukaan. Ensimmäisenä taas suurkiitos aktiivisille kasvateille! Tuloksia on tipahdellut tasaiseen tahtiin monessa lajissa. Kokoan niitä lähipäivinä kotisivujen uutisiin listaksi jälleen.

Alkukesä meni pentulaatikon huumassa. Nelli hoiteli ipanansa huolella ja reippaita vekaroita niistä kasvoikin. Nyt ovat olleet omissa kodeissaan jo heinäkuun alusta lähtien kaikki ja harrastusten alkeita opetellaan. Mutta ei pentulaatikko tyhjänä kauaa ehdi kolista, sillä syyskuun lopulle odotellaan Piitun ja Artun parsonpentuetta. Piitu piipahti ultrassakin viime viikolla ja tiineeksi todettiin. Mielenkiinnolla siis odotellaan Artun esikoisia ja jospa vaikka tällä kertaa Piitu jonkun tytönkin pyöräyttäisi :). Repoketun parsonpennut ovatkin nyt sitten tässä toviksi, kun oma ja sijoitusnartut ovat sen ikäisiä ettei kukaan vielä ensi vuonna pentuja tee. Jos siis en löydä vaikkapa mielenkiintoista liisausneitoa, keskitytään ensi vuonna vuorostaan beussipentuihin.Omien kanssa on ehditty harrastella kesällä lähinnä jäljestellen ja onpa ensimmäiset kokeetkin jo käytynä. Jallu mejäili kesäkuun- ja heinäkuun kokeissa tasaisen varmalla tyylillään. Ekasta kokeesta Voi1 ja toisesta pienen "työtapaturman" johdosta Voi2-tulos. Heinäkuun kokeessa olikin Repokettulaisia oikein ennätysmäärä, peräti kuusi kappaletta. Riista vei mennessään Pastoria, Nelliä, Hupia ja vähän Metkaakin. Metkalle ja Jallulle, sekä Piitun pojalle Lennulle tulokset. Lennu loistikin heinäkuussa oikein kunnolla! Oulun näytelmistä serti ja kahdesta mejä-kokeesta molemmista ykköstulokset ja menolippu voittajaluokkaan.

Viime lauantaina kisakauden pääsi avaamaan myös Kikka, kun osallistuttiin Kainuun kennelpiirin PM-kisoihin erikoisjäljellä. Ja kannatti osallistua! Hienosti Kikka töitä teki kovassa helteessä ja haastavalla alustalla. Tuloksena ykkönen 91 pisteellä ja FH2-koularilla, sekä piirinmestaruus voitto. Tästä on hyvä jatkaa! :)Jahtikautta on jo aloiteltu kyyhky- ja sorsajahdilla, muutaman tyhjän mäyränpesän tarkistamisella, sekä jänisajoilla. Ensi viikon jälkeen onkin edessä viikon jahtiloma - sitä odotellessa!

Se pitää vielä mainita että tämä lintuharrastus on vienyt tänä kesänä kyllä mennessään! :) Kalkkunapojat ovat isoja jo - joskin lauma on jo vähän harventunut parempiin suihin. Lisäksi pari viikkoa sitten tuli lauman jatkoksi parvi kanoja. Niitä on sitten niin mukava seurata, kuten kalkkujakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti