sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Loppuvuoden kuulumisia

Aikaa vierähti melko tovi edellisestä päivityksestä. Tämän ajan kuulumiset voisi otsikoida vaikkapa edellisen tapaan. Marras-joulukuu on pitänyt sisällään lähinnä jahtia, uusia valioita ja tulevan suunnittelua :)

Marraskuun alku käynnistyi hienolla tuloksella kun nuori neiti Ansa (R.Murina) jatkoi vakuuttavaa työtään keinoluolilla. Kolmannesta kokeesta tulos A47 ja Luo1. Nyt puuttuu käyttövaliosta enää se pakollinen näyttelytulos :). Ansa on osoittanut toimivuuttaan mukavasti jo jahdissakin syksyn kuluessa. Seuraavaksi sitten kohti Lume-kokeita kun kokemusta karttuu.

Marraskuun puolivälissä oli vuorossa jahtilomaviikko nro1. Viisi päivää kului rattoisasti luolajahdissa terrien kanssa Hyvinkäällä ja Tammisaaressa. Hyvinkäällä mukana olivat Ruotsalaisystävämme, joiden kanssa vietimme laatuaikaa vuorostaan Suomen jahtimailla. Saalista saatiin ja mukavaa oli! Ja tulipa Ruotsiin yksi uusi Suomen metsästysvaliokin, kun saksanterri Iris suoritti Lume-kokeen vakuuttavasti.Viikonloppu jatkettiin Tammisaaressa, josta kolmen päivän saaliiksi 11 supia ja 2 mäyrää. Reissun parasta antia oli varmasti nuori herra Paavo (R.Gangsta), josta on kehkeytynyt tasaisen varmasti toimiva pyyntikoira.


Yksi Paavon saaliista

Marraskuun loppuun mahtui toisenlaistakin jahtitunnelmaa. Moskun kanssa osallistuttiin venäjänajokoirien jänismestaruuskokeisiin Nurmekseen. Tuuria ei oikein ollut matkassa. Keli oli rapsakka ja jänikset pinkoi kuin viimeistä päivää heti kuulumattomiin. Kahteen kertaan jouduttiin erä keskeyttämään kohtuuttoman häiriön vuoksi vieraan koiran tultua Moskun ajoon. Kolmatta jänistä Mosku kuitenkin kyyditsi mukavasti sen minkä aika riitti. Tulokseen ei ajominuutit riittäneet, mutta sijoitus 8/13. Mielestäni keskivertokoiralle keskivertosijoitus. Mutta mukava kokemus oli!

Jahtilomaviikko nro2 lopeteltiin viikko sitten. Sunnuntaina suunnattiin jälleen Tiinan ja Anun kanssa laivalla Ruotsiin, jossa Delsbon kylässä jahtia oli luvassa viime vuotiseen tapaan maanantaista torstaihin. Reissu oli kerrassaan uskomattoman onnistunut kaikin puolin! Kelit suosivat ja kettuja riitti ihmeteltäväksi asti. Maanalta löydettiin kaikkiaan viisi kettua ja samalla päästiin kokeilemaan metsästyskokeita koirillamme, koska kaksi tuomaria oli jahdissa mukana koko ajan.

Kyllähän Ruotsin ketut Suomalaista käskytystä uskoivat, eikä koiria meidän tarvinnut hävetä. Kotiin tuomisina oli torstaina hyväksytty metsästyskoe viidellä koiralla! Ruotsin metsästysvalioiksi siis leivottiin Eki (R.Ego) ja äitinsä Siru, sekä F-pentujen isä Peksu. Tulokset tuli myös Anun Rikolle (R.Enrico) ja Erinille. Näillä kahdella valioituminen odottelee Suomen tuloksia ensin. Mutta olihan reissu! Näiden viiden ketun lisäksi ehdittiin kaivaa vielä mäyräkin Rikon hyvällä työskentelyllä. Mukava oli nähdä myös Sirun tyttö Kettu (R.Kersantti-Karoliina). Hurmaava, ja mikä parasta - toimiva tyttö on Ketusta kasvanut. Jahtikuvia Ruotsin reissulta löytyy galleriasta: http://repoketun.kuvat.fi/kuvat/Jahtikuvat/Delsbo,+Ruotsi+2.-5.12.2013/

Laatuaikaa Ruotsissa

Viikonlopuksi ajelin vielä Tammisaareen jahtia jatkamaan melkoisen Repokettu-lauman voimin. Ja milläpäs muulla se Suomen jahtikaan perjantai aamuna alkoi kuin ketulla Tuitulle (R.Cherry Berry) :). Mukana jahdissa olivat omien koirien lisäksi myös Paavo (R.Gangsta) ja isänsä Juhani, Pastori (R.Firecracker), nuoriso Metka (R.Metka) ja Nelli (R.Myrsky), sekä Teron mäyräkoirat. Tällä kokoonpanolla harvennettiin paikallista petokantaa 8 supin, yhden ketun ja yhden mäyrän verran. Ja olihan taas mukavaa!! Ritu alkaa myös herätä riistalle mukavasti. Sekin tuli Tammisaaressa huomattua.

...Ja laatuaikaa Suomessa

Kuulumisia sitten vielä beussirintamaltakin. Suunnitellun pentueen emä Iita (R.Iso-Iita) ehti tekaista vielä viimeisen valionarvoon vaadittavan Toko:n ykköstuloksen muutamaa päivää ennen juoksun alkua. Viikko sitten Oiva-sulhon luona vieraili siis Suomen nuorin tottelevaisuusvalio-beussi ;).
Iitan ja Oivan treffit sujuivat onnistuneesti, joten jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, odotamme beussi-ipanoita syntyväksi viikolla 7. Pentueesta lisätietoa omalla sivullaan: http://www.repoketun.com/pentue_Iso_Iita.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti